Newsletter subscription

If you like to receive special news and offers from our Hotel, Please subscribe to us by completing your Name and email below.

Κουφονήσι Κυκλάδες Ελλάδα

To Hotel Aigaion βρίσκεται στο Πάνω Κουφονήσι. Πρόκειται για το βορειότερο από το σύμπλεγμα των Κουφονησίων, που είναι το μόνο που κατοικείται και αποτελεί σταθερό προορισμό διακοπών για πολλούς. Σίγουρα θα μαγευτείτε από τα σμαραγδένια νερά και τις πανέμορφες γαλήνιες παραλίες του, ενώ πολλοί θα θελήσετε να εξερευνήσετε τις θαλάσσιες σπηλιές του. Το κυκλαδίτικο αυτό νησί διαθέτει έναν κυρίως οικισμό, τη Χώρα, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας. Ο οικισμός είναι χαρακτηριστικός κυκλαδίτικος: στενά, γραφικά δρομάκια, λευκά ασβεστωμένα σπίτια, όπως σε όλα τα κυκλαδονήσια, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου να δεσπόζει στο κέντρο του.

Βασική ασχολία των κατοίκων, εκτός φυσικά από τον τουρισμό, είναι η αλιεία. Δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για τον «αλιευτικό στόλο» του νησιού, αφού αναλογικά με τους κατοίκους του, διαθέτει τα περισσότερα καΐκια σε όλη την Ελλάδα. Στο Πορί είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας όπου γεννιέται ο γόνος της γόπας, έτσι, αν και «άγονη» γραμμή, το Κουφονήσι κρατάει τους νέους αλλά και ελκύει ανθρώπους της πόλης που έρχονται εδώ για να απασχοληθούν με την αλιεία και τον τουρισμό.

Πέρα όμως από τα ολόφρεσκα ψάρια που θα γευτεί ο επισκέπτης μας, δεν λείπουν και παραδοσιακά προϊόντα όπως το κατσικάκι της Κέρου, το παστέλι και η ξινομυζήθρα. Φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και αλάτι, που βγαίνει στο Πορί.

Όπως αναφέραμε ήδη, το νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς. Οι παραλίες αυτές βρίσκονται κυρίως κατά μήκος της νότιας και της ανατολικής ακτογραμμής. Γαλάζια νερά και άμμος, βραχώδεις σχηματισμοί που ζωηρεύουν το τοπίο και σπηλιές, όπως για παράδειγμα αυτές πίσω από την παραλία Πορί, θα κινήσουν το ενδιαφέρον σας. Ωστόσο και στις άλλες πλευρές του νησιού θα ανακαλύψετε παραλίες, οι οποίες θα σας αρέσουν αν προτιμάτε το βότσαλο και την περισσότερη ησυχία που προσφέρουν, καθώς δεν είναι μικρότερες και όχι τόσο δημοφιλείς όσο οι άλλες. Το Hotel Aigaion μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε θαλάσσιες εκδρομές με καΐκι στις παραλίες και τα γύρω νησιά.

Ένα από βασικά χαρακτηριστικά του νησιού είναι η μικρή έκτασή του, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους αρέσει η πεζοπορία να το εξερευνήσουν με τα πόδια. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πολυάριθμα μονοπάτια με σήμανση. Ακολουθώντας τα θα γνωρίσετε το νησί καλύτερα και θα χαρείτε όλη την ομορφιά του, γεμίζοντας ταυτόχρονα το χρόνο σας βρισκόμενοι στη φύση. Παράλληλα θα έχετε μοναδική θέα στα γύρω νησιά: το Κάτω Κουφονήσι, το Γλαρονήσι, τη Νάξο και την Κέρο, όπου υπάρχουν και ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα. Αντίστοιχες διαδρομές μπορείτε να πραγματοποιήσετε χρησιμοποιώντας ποδήλατο. Το Ξενοδοχείο Αιγαίον σας προσφέρει μεταξύ άλλων και την υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων. Αν δεν είστε λάτρεις της πεζοπορίας ή του ποδηλάτου, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε λεωφορείο ή εκδρομικά σκάφη για τις μετακινήσεις σας. Τα τελευταία πραγματοποιούν και εξορμήσεις στα γειτονικά νησιά. Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο είναι περιττό στο Kουφονήσι.

Το Κουφονήσι προσφέρεται εξάλλου για θαλάσσια σπορ, όπως το windsurfing, αφού διαθέτει τις κατάλληλες γι' αυτό παραλίες Πορί και Πλατιά Πούντα. Παράλληλα, οι ερασιτέχνες ψαράδες και όσοι αγαπούν τις καταδύσεις θα μαγευτούν από τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις σπηλιές στα βόρεια του νησιού.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε εδώ μια αναφορά στις εκδηλώσεις των Κουφονησίων, με κορυφαία το πανηγύρι που πραγματοποιείται κάθε Δεκαπενταύγουστο στο Κάτω Κουφονήσι, όπου μεταβαίνουν όλοι οι κάτοικοι με ψαροκάικα και σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε εφόσον παραθερίζετε τότε στο νησί.

Συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά του νησιού, την καλή σας διάθεση διακοπών και τη φιλοξενία του Ξενοδοχείου Αιγαίον, είμαστε βέβαιοι πως στο Κουφονήσι θα βιώσετε αξέχαστες διακοπές.

Δρομολόγια πλοίων:

 • καθημερινά τους καλοκαιρινούς καταφτάνει στο νησί το HIGH SPEED 4 7.30 το πρωί αναχώρηση από Πειραιά
 • 3 φορές την εβδομάδα χειμώνα-καλοκαίρι Blue Star (Τρίτη-Παρασκευή-Κυριακή) 17.30 αναχώρηση από Πειραιά
 • Καθημερινά 7.30. το πρωί από Αμοργό SMALL CYCLADES LINES (Εxpress Scopeliti) και το ίδιο 14.30 το μεσημέρι από Νάξο
 • Sea Jet καθημερινά αναχώρηση από Ραφήνα (καλοκαιρινούς μήνες)
 • Άρτεμις καθημερινά αναχώρηση από Σύρο

Πληροφορίες δρομολογίων:

 • Λιμεναρχείο Πειραιά 210-4172675, ή 14944, ή 14541
 • Λιμεναρχείο Νάξου 22850-22300
 • Πρακτορείο Κουφονησίου Πρασίνου Κατερίνα 22850-71438
 • HELLENIC SEA WAYS 210-4199100
 • BLUE STAR FERRIES 210-8919800
 • SEA JETS 210-4121001

Οργάνωση θαλάσσιων εκδρομών με καΐκι στις παραλίες και στα γύρω νησιά:

 • πρακτορείο Κουφονησίου τηλ.: 22850-71438 ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
 • Μετάβαση με αεροπλάνο μέχρι τη Νάξο κι από εκεί με κάποιο πλοίο της γραμμής
 • Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, τηλ.: 210-3530000
 • Αεροδρόμιο Νάξου, τηλ.: 222850-23292

Κυκλαδίτικη Τέχνη

Το Ξενοδοχείο «Αιγαίον» είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, το πρώτο που λειτούργησε στα Κουφονήσια, και το οποίο είναι λιτά λιτά διακοσμημένο με την τοπική τέχνη και εξοπλισμένο με παραδοσιακά Σκυριανά έπιπλα.

Newsletter subscription

If you like to receive special news and offers from our Hotel, Please subscribe to us by completing your Name and email below.

© 2013 Ξενοδοχείο Αιγαίον - Κουφονήσια Κυκλάδες Ελλάδα • ΜΗΤΕ 1144Κ012Α0210700